Kedi Kumu Ne Kadar Gider? En Etkili Kullanım Şekli!

Kedi Kumu Ne Kadar Gider? En Etkili Kullanım Şekli!

Kedi kumu ne kadar gider, kedi kabına ne kadar kedi kumu konulmalı ve değişimin ne sıklıkla olması gerektiği hakkında soruların yanıtları için en doğru adrestesiniz! Kedi bakımı, beslenmesi, psikolojisi ve daha birçok konuda aradığınız bilgilere ulaşmak istediğinizde bir tık uzağınızda olduğumuzu belirtmek isteriz. Bugünkü konumuz ise kedi kumu ne kadar dayanır sorusunun yanıtı ve detayları hakkında bilgilerden oluşuyor. Makalenin derinliklerine doğru ilerleyerek yanıtlara ulaşabilirsiniz.

Kedi severlerin bazı konularda hesaplama yapması gerekebilir. Günün ve haftanın yoğunluğu nedeni ile tüylü dostlarının bakımını asla ihmal etmek istemezler. Bu yüzden kedi maması ya da kedi kumu gibi düzenli olarak kullanılan ürünleri ne zaman almaları gerektiğini not ederler. Ancak bu notların kesin bilgiler ile doldurulması gerekir. Üstelik plânlı gidilerek bakım masraflarını daha aza indirmek de mümkün.

Önemsiz gibi görünse de kedi kumları, onların bakımları için oldukça önemli bir eşyadır. Çünkü bir kedi eve üye olduğunda ona ilk öğretilen şey tuvalet eğitimi olur. Onlar temizliği ile bilinir ve bu nedenle çok sevilirler.  Ancak yuvaları değiştiği için buna alışmaları gerekebilir. Bunun yanı sıra bir sokak kedisi ya da annesinden çok küçükken ayrılmış bir kedi de sahiplenmiş olabilirler. Bu da tuvalet eğitiminin sahipleri tarafından verildiği anlamına gelir. Kısacası kedi olan her evde en az bir kedi kumu ve kabı bulunur.

Kedi kumları, kedilerin sağlığı için de önemlidir. Temiz kalmalarına destek verirken onları psikolojik olarak da rahatlatır. Ancak kumun kedi tarafından sevilmesi ve onun için uygun olması gerekir. Kediniz eve yeni geldiyse onu kediyi kuma alıştırmak, tuvalet eğitimi öncesi ilk görevinizdir. Ardından tuvalet eğitimini tamamlayabilirsiniz.

Kediler sokakta da olsalar tuvaletlerini asla ulu orta yapmazlar. Onlar içgüdüsel olarak tuvalet eğitimi konusunda bilinçli ve temiz canlılardır. Tuvaletin ayıp olduğunu bilirler adeta. Bu nedenle toprakla üzerini örterek ayıplarını da örtmüş olurlar. Bunu yaptıktan sonra da kendilerini daha rahat hisseder ve güne keyifli bir şekilde devam ederler. Rahatlığın devam etmesi için daha önce belirttiğimiz gibi kumun kalitesi ve kediye uygun olması da oldukça önemlidir. Eğer doğru kumu seçtiğinizden eminseniz, kedi kumu ne kadar gider sorusuna geçebilirsiniz.

Kedi kumunun kullanım süresini belirtmek için birçok detaya yer vermemiz gerekir. Eğer kedi her gün aynı oranda yemek yiyorsa, aynı oranda su içiyorsa ve sağlık durumu iyiyse aynı oranda idrar ve dışkısını yapıyor olmalıdır. Bu gibi durumlarda kedi kumunun ne kadar gidebileceğini hesaplayabiliriz.

Bir diğer unsur ise aynı kumu kullanmaktır. Farklı bir marka ya da çeşit kedi kumu kullanınca da kumun kullanım süresi değişkenlik gösterir. Eğer düzenli olarak aynı marka ve kiloda kedi kumunu alıyorsanız, sizin için kullanım süresini hesaplamak daha kolay olacaktır.

Kedi kumunun temizlik düzeni de ne kadar gideceğini etkiler. Kedi kumunun ne kadar dayanacağını aslında temizlik konusu büyük ölçüde etkiler. Her gün kaba aynı oranda kum koyuyorsanız, aynı düzende kabı temizliyor ve kumu atıyorsanız, hesaplamasını daha net bir şekilde yapabilirsiniz. Diyelim ki; iki günde bir kedi kumu kabını temizliyorsunuz ve kaba her defasında iki kilo kum koyuyorsunuz. 20 kilo kedi kumu alıyorsanız size kedi kumu 20 gün gider, diyebiliriz. Elbette bu bir örnektir ve kedi kabı iki günde bir değil her gün temizlenir. Ancak kum kabının içindeki tüm kum her gün dökülmez. Her gün idrar ve dışkıdan temizlenen kum, günlük eklemeler yapıldıktan sonra haftada bir tamamen dökülür. Tekrardan doldurulur. Siz kendi temizlik ve kaç kilo kedi kumu aldığınıza bakabilir ve bu şekilde hesaplama yaparak net bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ancak istisna olarak hastalık gibi nedenlerle küçük problemler yaşanabilir. Bu problemler de kısa sürede çözüme ulaşsa da kum kullanımı etkileyebilir. Kedi kabız ya da ishal olduysa, daha fazla idrar yapmaya başladıysa kabı daha sık temizlemeniz gerekeceği için arada birde olsa kedi kumu dayanma süresi uzayabilir de kısalabilir de. Buna hazırlıklı olmanız gerekir.

Uzmanlar kedi kum kabını haftada bir kez değiştirmenin en ideali olacağını söylüyorlar. Fakat bu sıklık her kedi sahibi için bir olmayabilir. Bazı kedilerin idrarı daha asitli ya da dışkısı ağır kokulu olabilir. Burada kullanılan kedi mamasının içeriği de önemlidir. Kediniz çok fazla tuvaletini yapmıyorsa bu süre iki haftaya kadar uzayabileceği söylenir ancak hastalık etkenlerinin üremesine fırsat verdiğinden ve kedinizi hasta edebilmesine açık kapı bıraktığından dolayı bu yöntemi kullanmanızı önermiyoruz.

Kedilerin beslenme şekilleri ve aralarda verilen atıştırmalıklar nedeniyle tuvalet düzenleri değişebilir. Bu da daha sık ya da daha az tuvalet ihtiyacı doğuracağından dolaylı olarak kedi kumunun ne kadar gideceği konusunu etkileyebilir.

Kedi kumunu daha uzun süre kullanmak istiyorsanız, gün sonunda kum içerisindeki dışkıyı elinize eldiven takıp temizlemenizi tavsiye ederiz. Her gün temizlenen kum kabı sayesinde kediniz de tuvaletini yapma konusunda daha rahat edecektir. Çünkü kediler temiz bir kum kabına tuvaletlerini yapmayı tercih ederler. Böylece koku oluşumunu da engellemiş olursunuz ve kumu bir haftadan fazla kullanmanız daha mümkün olur. Bunun için zamanınız yoksa, uzmanların uyarılarına dikkat etmeniz gerekir.

Uzmanların belirttiği gibi eğer dışkıyı günlük temizleyemiyorsanız, en azından 2 günde 1 mutlaka temizlemenizde fayda var. Kum kabındaki kumu haftada bir kez tamamen temizlemeyi asla ihmal etmemelisiniz. Küçük bir ayrıntı gibi görünse de tuvalet onlar için önemli bir ihtiyaçtır. Sağlıklarını tehlikeye atmamak ve enfeksiyon oluşturacak etkenlerin oluşumunu önlemek bizlerin elinde.

Küçük bir ayrıntıyı kaçırdığımızda hayatımızın ne kadar alt üst olduğunu kendimizden biliriz. Ancak konu kediler olunca onları mağdur etmek istemeyiz. Onların zorda kalmaması ya da kendilerini yalnız hissetmemeleri için bakımlarının dikkatli ve kontrollü bir şekilde yapılması gerekir.

Yorum Yap

All fields marked with an asterisk (*) are required