Kedim Yeni Mamaya Nasıl Alışır? Kedilerde Mama Değişimi

Kedinizin mamasını değiştirmek için pek çok sebebe sahip olabilirsiniz. Tıbbi meseleler ya da aldıkları ilaçların tesirleri sebebi ile özel bir perhiz gerekebilir. Kedilerin kilo alımı, iştah vaziyeti de mama metamorfozunu etkileyebileceği gibi patili arkadaşınızın yediği mamaya artık eforunuz yetmiyor da olabilir. Bunların yanı gizeme nitelikli olduğunu dinlediğiniz ve kedinizin daha büyük faydalar kazanacağını düşündüğünüz için değişik bir mama seçiminde bulunabilirsiniz. Burada oldukça ehemmiyetli olan bir etken yer alır. O da kedilerin başkalaşımdan nefret ettiği aslıdır. Bu surattan kedim yeni mamaya nasıl alışır sualinin cevabı ve kedilerde mama metamorfozu gibi ehemmiyetli mevzular hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızın derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz.

Kedilerde mama metamorfozu ani bir biçimde değil, kademeli olarak hakikatleşmelidir. Zira patili arkadaşlarımızın beslenmelerinde yapılan ani farklılıklar sebebi ile gastrointestinal rahatsızlıklar alana gelebilir. Bunun neticesinde ishal, kusma ve iştahsızlık gibi meseleler de arkasını gizeme gelebilir. Patili arkadaşlarımız için bu gibi meseleler ciddi olabilir.

Kediler farklılığı hoşlanmayan canlılardır. Onlar rutin yaşamlarını yaşar, aynı kaptan su kapsa, aynı kum kabına tuvaletini yapar ve aynı mamayı yerler. Bunların yanı gizeme koku yetileri de çok eforludur. Değişik bir mama kokusu ile sizi protesto edebilir ve mamaya burun kıvırabilirler. Bu sebeple en az bir haftayı yeni mamaya geçiş yarıyılı olarak düşünmelisiniz.

Kediler yenilik beğenmese de beslenme mevzusunda hepsi seçici davranmaz. Lezzetli bir başka mama ilk zamanlar acayip gibi gelse de bu gidişata basitçe alışırlar. Elbette bu sizin sabrınız ve takviyenizle olacak. İşte kedim yeni mamaya nasıl alışır sualinin listeli cevabı ve kedilerde mama metamorfozu için yapılması gerekenler…

Kediler arasında seçici olanların rakamı oldukça fazladır. Bu sebeple perhizlerindeki farklılık öteki kedilere göre daha zorlayıcı olabilir. Elbette onlar da yeni mamaya zamanla alışabilir. Ancak daha fazla zaman ve sabır gerekebilir. Bunun evvelinde de birkaç ipucuna gereksiniminiz olacak. Zira kediyi aç vazgeçmek gibi yapılmaması gereken kusurlara yönelmemek oldukça ehemmiyetli. Hem yapmanız hem de yapmamanız gerekenler hakkında bilgi sahibi olarak mama metamorfozu sürecini neşeli bir biçimde tamamlayabilirsiniz.

Kediniz beslenme mevzusunda titizse yapmanız gerekenler;

Kedinizin perhizine yeni bir yaş mama ilave etmek de kademeli olarak yapılmalıdır. Kediler genelde yaş mamalara karşı oldukça alakalıdırlar. Bu mamaların lezzet ve su oranı kuru mamalara göre daha fazladır ve bu nedenle kediler iştahlı bir biçimde harcarlar. Ancak her yaş mama kedinize uygun olmayabilir. Yeni bir yaş mamaya kedinizin bedeninin nasıl bir tepki verdiğini takip etmelisiniz. Bazı gidişatlarda ishal ve kusma gibi besine karşı bir hassasiyet olduğunu gösteren semptomlar oluşmaktadır. Bu nedenle yeni bir yaş mama kullanırken yaş mamanızın bir kısmını kuru mamanızın üstüne ilave ederek kedinizin verdiği tepkiyi izlemelisiniz. Rastgele bir sualin olmadığı gidişatlarda yaş mamanızı bir ölçü daha çoğaldırabilirsiniz. Bu biçimde kedinizin perhizine yeni bir yaş mama ekleme sürecini devam ettirebilirsiniz.

Kumpaslı olarak mamalarını harcamayan kediler ehemmiyetli bir sağlık meseleyi ile örn. hepatik lipidozis karşı karşıya kalabilirler. Şayet kedim 24 saatten daha uzun müddet yemek yemiyor ve aç, diye söyleyebiliyorsanız, baytar doktoruna danışmanız gerekir. Kaygı verici bir gidişat olan kedilerin aç kalması, sahipleri için çok üzücü bir gidişattır.  Bunun yanı gizeme az ölçüde yemek yiyen kediler, uzun müddet yemeyenlere göre daha uzun vakitte hastalansa da hepatik lipidoz bir hafta içerisinde büyüyebilir.

Yorum Yap

All fields marked with an asterisk (*) are required